Створення затишного куточка для дитини


Опубликовано 30 Июль 2024 в 18:00

Блог Дети в городе Харьков >  Лайфхаки для родителей >  Створення затишного куточка для дитини


Створення затишного куточка для дитини

Photo: rozetka.com.ua


Не кожна сім’я має можливість виділити цілу дитячу ігрову кімнату в помешканні, тому для малюка виділяють окремий куточок із потрібними для розваг та розвитку речами. Хоча таку зону можна зробити і в окремій кімнаті, відділивши від спального місця. Таке рішення допоможе підтримувати порядок і привчити дитину до організації простору.


Що потрібно врахувати під час обставлення


Оскільки дитину потрібно привчити до дисципліни та графіку, передусім слід потурбуватися про навчальні матеріали. Діти знайомляться з навколишнім світом із перших хвилин життя, тому корисні навички та звичку вчитися потрібно почати розвивати до 5 років. У цьому допоможе столик дитячий — навчальний чи ігровий — відповідного розміру та з можливістю регулювання.


Такий столик можна використовувати для перших уроків, а також для чаювань та інших ігор. Його варто оточити меблями для зберігання іграшок і навчальних матеріалів, можна вибрати шафи та пенали. Дитину потрібно відразу привчати до підтримання порядку, тому в кожної речі має бути своє місце.

Не менш важлива обстановка та колірна гама. Потрібно добре обдумати оформлення стін, щоб потім не страждати через їхній стан. Молодим батькам рекомендують наступні варіанти:

  • шпалери, які миються — з них легко змити наслідки дитячої творчості;
  • звичайна фарба, яка добре втримує поверхню навіть при ударах;
  • фарба з ефектом шкільної дошки, по якій можна малювати крейдою.

Останній варіант дає дитині свободу самовираження та полегшує проведення уроків, адже всі завдання стають набагато веселішими та творчими. Не менше значення має підбір кольорів: вони мають підіймати настрій та бути не надто яскравими, щоб не перезбуджувати малюка.

Найкращим варіантом вважають жовтий, фіолетовий, синій, вони можуть заспокоювати та сприяти концентрації уваги. Якщо батьки вибрали для стін шпалери, то можна підібрати малюнки з казковими та мультиплікаційними героями, створюючи затишний і безпечний простір для малюка. Додатково потрібно врахувати захист підлоги, адже її теж спробують розмалювати й пошкодити.


Photo: rozetka.com.ua


Які предмети обов’язкові для дитячого місця


Список меблів доволі простий: вже згаданий столик та шафа, зручний стільчик. Буде корисною корзина для іграшок невеликого розміру, адже спочатку дитині буде важко правильно розставляти предмети на полиці.


Також потрібно потурбуватися про наявність:

  • хорошого освітлення, природного та штучного;
  • скринь для зберігання олівців, фломастерів та інших дрібних предметів;
  • навчальних плакатів, які зручно розвішувати на стінах;
  • інтерактивних іграшок із корисною для дитини інформацією;
  • м’яких іграшок і штор — вони додадуть куточку затишку та комфорту;
  • мольберта та альбомів — допоможуть знизити пристрасть до розмальовування стін.

А ось різноманітних прикрас, статуеток і фотографій в дитячому куточку бути не має, вони заважають займатись основною справою та сприяють розсіюванню уваги. Також невеликі предмети можуть бути небезпечними для дитини.





Подпишись на еженедельную программку от "Дети в городе"


Поиск